Beneficios de un programa de Mindfulness en estudiantes universitarios. Un estudio piloto - Trujillo Portillo, Adrià; Heredia Maye, Irina; Moix Queraltó, Jenny (Quaderns de Psicologia, 2019)
Objectiu: Comprovar l’efectivitat d’un breu programa de Mindfulness dirigit a estudiants de primer curs de psicologia per reduir l’ansietat, augmentar la felicitat i la consciència plena. Mètode: Disseny experimental de comparació grup control (n= 9) i experimental (n= 10), amb mesures pretest-posttest. A ambdós grups es va aplicar el State-Trate Anxiety Inven-tory, el Pemberton Happines Index i el Five Facet Mindfulness Questionnaire, i entrevistes semiestructurades al grup experimental. La intervenció va constar de tres sessions grupals de 120 minuts cadascuna. Resultats: Els resultats indiquen magnituds de canvi importants en l’ansietat (d=0.8), la fe-licitat (d=0.7) i molt importants en la consciència plena (d=1.32). La informació qualitativa extreta de les entrevistes al grup experimental corrobora aquests canvis. Conclusió: L'aplicació d'un breu programa de Mindfulness aporta beneficis reduint l’ansietat, augmentant el nivell de felicitat i la capacitat de consciència plena.